HOME > Topics > Outlawing Falun Gong Cult
中文
Svensk utovare hoppat av och kritiserar Falun Gong
2004-05-30 12:54


               Jag känner mig lurad

 Jag har ägnat mig åt Falun Gongs kultivering men slutade för två år sedan.
 Falun Gong lockar med ett friskare liv och består av böcker som man ska läsa om och om igen och som man ska lita på. Det anordnas också intensivläsarhelger där man bara ska sträckläsa hela boken högt i grupp.
 Om andra personer har invändningar ska det tolkas som att personen försöker hindra den som utövar Falun Gong. Man får heller inte prata om innehållet i boken med någon annan. Ord som "kärlek" ska bytas ut och istället ska en "stor medkänsla" infinna sig. Man blir också utsatt för "tester" där man kan kliva upp en nivå på en sorts andlig stege. Även mediciner är fel, eftersom de hindrar Falun Gong från att hjälpa.
 Blandäktenskap ansågs också fel då barnen ju inte blev renrasiga. Läran påstår också att Gud inte kan rädda människan längre och att Falun Gong är enda chansen.
 Om man frågar utövarna av Falun Gong får man i regel som svar att det inte finns några nackdelar med läran eller några personer som har "misslyckats" med deras metoder. Jag tror att det snarare är så att ingen vågar säga något annat.
 
        Inger Elmquist
                  ----publicerad i Aftonbladet den 10 augusti 2001

Suggest To A Friend
  Print
The Office of the Chargé d'Affaires of the People's Republic of China in the Republic of Lithuania All Rights Reserved